Summering av golfåret 2020

Arboga Golfklubb kallar sina medlemmar till årsmöte på torsdag (18 febr). Klubbchef Patric Sundlöf kan se tillbaka på ett mycket framgångsrikt verksamhetsår, inte minst ekonomiskt. Klubben gör nämligen en vinst på över 1,2 miljoner kronor.
- Det ska erkännas att det varit ett något märkligt år med anledning av pandemin, säger klubbchef Sundlöf. Tacksamt har det varit eftersom golfarna fått utöva sin sport, även om tävlingsverksamheten inte kom igång förrän efter halvårsskiftet.
- Tack vare en mild vinter var banan i bra skick redan vid starten i april, berättar klubbchef Sundlöf. Greenkeeper Torbjörn Karning och hans medarbetare har haft en intensiv säsong eftersom trycket varit hårt på grund av det myckna spelandet. Medlemmarna har all anledning vara nöjda med sin golfbana.
- Budgeten för greenfee har överträffats med 800 000 kr. Bara sista helgen hade vi intäkter på 50 000 kr. Förutom greenfee har uthyrningen av golfbil, husvagnsplatser och stugor gått över förväntan,säger Patric Sundlöf.

Aktuella förändringar i år blir bland annat att förbättra tee 42 och 47 på vissa av hålen. Arbetet påbörjades redan i höstas. Några tee 59 ska också renoveras. Tanken är också att klubb- och konferenshus ska målningsförbättras.
Ett stort arbete kan bli aktuellt om några år. Styrelsen ska räkna på hur ett nytt och större klubbhus kan komma att förverkligas.

På intäktssidan kan noteras att klubben fick in i det närmaste 3 miljoner kr i årsavgifter. Totalt betalades över 1,8 miljoner kr i greenfee. Sponsring och reklam inbringade 366 000 kr och övriga försäljningsintäkter uppgick till 711 000 kr.
Vid ingången av verksamhetsåret 2021 hade klubben totalt 1 057 medlemmar varav över 900 är aktiva.
Årsmötet på torsdag sker digitalt till vilket medlemmarna fått anmäla sig och länkas fram via kansliets försorg.

/Christer Nyström

Uppdaterad: 17 FEB 2021 10:37 Skribent: Christer Nyström

Nyfiken på golf?

borjaspela.golf.se/

Om Grönt kort

Om Golfäventyret

Fullvärdiga medlemmar spelar fritt också på Torshälla GK och Fullerö GK och för reducerad greenfee på Köpings GK

Vill du köpa eller sälja en spelrätt?
Läs här

Har du inte Grönt kort?
Välkommen ändå!
llt det här kan du göra:

* Självklart fika och äta i restaurangen.
* Träna gratis på puttinggreen och närspelsgreen.
* Träna långa slag på rangen för 20kr per bollhink
* Spela gratis på vår fina korthålsbana.
* Spela pay-and-play på 18-hålsbanan.
* Bo i stugorna.
* Bo i husbil eller husvagn.
* Handla i golfshoppen.

Tänker du köpa golfhäftet?

Köp det helst i vår reception
så får klubben en slant i provision!

För dig som tittar i mobilen:
LISTA ÖVER ALLA SIDOR
Om du ser en uppåtpil nere till höger på skärmen,
klicka där för att komma till toppen av aktuell sida.