Grönt Kort - så funkar det!

Grönt kort då och nu

Grönt Kort har sett lite olika ut genom tiderna. Det var ett fysiskt kort en gång i tiden som spelare ofta stolt bar med sig överallt. Det har funnits fler färger och kontrollen av spelförmåga och teoretiska kunskaper har utförts på olika sätt.

Syftet med Grönt Kort har alltid varit att garantera säker och rolig golf för alla.

I den digitala Grönt Kort-materialet får spelaren genomföra uppgifter om golfteori på en lättsam nivå. Golfteorin handlar om spelet golf, säkerhet och golfvett, några viktiga regler och hur spelaren hittar till golfklubben för att lära sig spela. Det innebär att golfklubben kan fokusera mer på att genomföra en bra praktisk introduktion till golfen med till exempel spel på anpassade banor i ett härligt sammanhang på klubben.

Kraven från och med 2020

För att få Grönt Kort behöver spelaren:

• Klara av kunskapstesterna i Grönt Kort-utbildningen i Min Golf.
  • Klara av att spela nio hål på handicap 54.
  • Få sitt kort aktiverat av en golfklubb.

Hur går det till?

Grönt Kort-materialet finns i Min Golf. Spelaren registrerar sig och får Golf-ID direkt.

Utbildningen består av flera uppgifter om golfteori med tillhörande kunskapstest som spelaren genomför i egen takt.

När spelaren har uppnått tillräcklig spelfärdighet genom träning och utbildning på golfklubben, ska han eller hon spela minst nio hål på handicap 54. Ronden spelas på en slopad bana med markör och registreras i Min Golf.

När alla delmoment är avklarade och spelaren har registrerat en godkänd rond kan golfklubben aktivera det gröna kortet i GIT (= Golfens IT-system).

Kontakta klubbens Pro Peter Thelin för info om kommande kurser. Eller kolla på Prons facebook eller Prons Instagram.

Uppdaterad: 02 MAJ 2020 10:31 Skribent: Lennart Balgård

Nyfiken på golf?

borjaspela.golf.se/

Om Grönt kort

Om Golfäventyret

Fullvärdiga medlemmar spelar fritt också på Torshälla GK och Fullerö GK och för reducerad greenfee på Köpings GK

Vill du köpa eller sälja en spelrätt?
Läs här

Har du inte Grönt kort?
Välkommen ändå!
llt det här kan du göra:

* Självklart fika och äta i restaurangen.
* Träna gratis på puttinggreen och närspelsgreen.
* Träna långa slag på rangen för 20kr per bollhink
* Spela gratis på vår fina korthålsbana.
* Spela pay-and-play på 18-hålsbanan.
* Bo i stugorna.
* Bo i husbil eller husvagn.
* Handla i golfshoppen.

Tänker du köpa golfhäftet?

Köp det helst i vår reception
så får klubben en slant i provision!

För dig som tittar i mobilen:
LISTA ÖVER ALLA SIDOR
Om du ser en uppåtpil nere till höger på skärmen,
klicka där för att komma till toppen av aktuell sida.