Grönt Kort - så funkar det!

Grönt Kort – så fungerar det!

Grönt Kort då och nu

Grönt Kort har sett lite olika ut genom tiderna. Det var ett fysiskt kort en gång i tiden som spelare ofta stolt bar med sig överallt. Det har funnits fler färger och kontrollen av spelförmåga och teoretiska kunskaper har utförts på olika sätt. Trots alla olika former är Grönt Kort fortfarande ett starkt varumärke inom golfen.

Syftet med Grönt Kort har alltid varit att garantera säker och rolig golf för alla. Det är det fortfarande. Men för att Grönt Kort ska fortsätta vara relevant behöver det bli tydligt för nya golfare vad Grönt Kort är och vad som krävs för att få det.

I den digitala Grönt Kort-materialet får spelaren genomföra uppgifter om golfteori på en lättsam nivå. Golfteorin handlar om spelet golf, säkerhet och golfvett, några viktiga regler och hur spelaren hittar till golfklubben för att lära sig spela. Det innebär att golfklubben kan fokusera mer på att genomföra en bra praktisk introduktion till golfen med till exempel spel på anpassade banor i ett härligt sammanhang på klubben.

Kraven från och med 2020

För att få Grönt Kort behöver spelaren:

• Klara av kunskapstesterna i Grönt Kort-utbildningen i Min Golf.
  • Klara av att spela nio hål på handicap 54.
  • Få sitt kort aktiverat av en golfklubb.

Hur går det till?

Grönt Kort-materialet finns i Min Golf. Spelaren registrerar sig och får Golf-ID direkt.

Utbildningen består av flera uppgifter om golfteori med tillhörande kunskapstest som spelaren genomför i egen takt.

När spelaren har uppnått tillräcklig spelfärdighet genom träning och utbildning på golfklubben, ska han eller hon spela minst nio hål på handicap 54. Ronden spelas på en slopad bana med markör och registreras i Min Golf.

När alla delmoment är avklarade och spelaren har registrerat en godkänd rond kan golfklubben aktivera det gröna kortet i GIT (= Golfens IT-system).

Kontakta klubbens Pro Peter Thelin för info om kommande kurser.

Uppdaterad: 25 MAR 2020 17:43 Skribent: Lennart Balgård