Regelfrågan 1/7

01 JUL 2020 19:19
Fråga och svar med kommentarer
  • Skapad: 01 JUL 2020 19:19

REGELFRÅGAN 2020-1

Endast ett av följande påståenden är rätt.  Vilket ?

A.  Ditt utslag hamnar på fairway. Innan du ska slå ditt andra slag tar du en provsving. Du råkar rubba bollen så att den rullar en meter.  Du klipper till bollen, där den ligger – ditt tredje slag.

B.  På hål 10 vid det andra tvärdiket ligger din boll intill och i kontakt med stocken, vars ytterkant utgör hindergränsen. Du får fri dropp, eftersom din sving störs av ett oflyttbart tillverkat föremål.

C.  Din boll har hamnat uppe på den stora stenen till höger på hål 8. Du får utan plikt droppa så nära stenen som möjligt men inte närmare hål.

D.  Ditt utslag på hål 8 går till vänster och ser ut att ha hamnat mellan stenarna vid stora granen. Du väljer då att slå en ny boll, ditt tredje slag. Efter ytterligare tre slag hålar du ut. Men när du ska ta upp bollen ur koppen, ligger mirakulöst din förstaboll där. I stället för att skriva 6 slag, skriver du 1 på scorekortet.

SVAR OCH KOMMENTARER

A. Du har rubbat bollen (1 plikt) och ska återplacera den. I det här fallet spelar du från fel plats och får 2 slags plikt och ska alltså slå ditt 4:e slag.

B. Bollen ligger i hindret (vidrör gränsen) och därmed får du ingen lättnad utan plikt.

C. Om du inte vill spela bollen som den ligger får du ta lättnad för ospelbar boll (1 plikt)  och droppa inom två klubblängder eller på flagglinjen eller som alltid slå en ny boll från föregående plats med 1 plikt.

D. Gränsen mellan succé och fiasko kan vara hårfin. Här har du gjort ”hole in one”. När din förstaboll hamnade i hål var hålet färdigspelat för dej och därefter spelade det ingen roll vad du sysslade med på det hålet.

Rätt svar :  D

RN

Nyfiken på golf?

borjaspela.golf.se/

Om Grönt kort

Om Golfäventyret

Fullvärdiga medlemmar spelar fritt också på Torshälla GK och Fullerö GK och för reducerad greenfee på Köpings GK

Vill du köpa eller sälja en spelrätt?
Läs här

Har du inte Grönt kort?
Välkommen ändå!
llt det här kan du göra:

* Självklart fika och äta i restaurangen.
* Träna gratis på puttinggreen och närspelsgreen.
* Träna långa slag på rangen för 20kr per bollhink
* Spela gratis på vår fina korthålsbana.
* Spela pay-and-play på 18-hålsbanan.
* Bo i stugorna.
* Bo i husbil eller husvagn.
* Handla i golfshoppen.

Tänker du köpa golfhäftet?

Köp det helst i vår reception
så får klubben en slant i provision!

För dig som tittar i mobilen:
LISTA ÖVER ALLA SIDOR
Om du ser en uppåtpil nere till höger på skärmen,
klicka där för att komma till toppen av aktuell sida.