Vision och värdegrund

Texten som pdf

Vision och värdegrund för Arboga GK

Vår vision:

En välskött sällskapsbana för hela familjen. En plats för stolta medlemmar och nöjda gäster. Golf för alla – hela livet.

Klubbens övergripande långsiktiga målsättning är att utveckla klubbens verksamhet i enlighet med visionen. Vi vill stå för ärligt spel, social gemenskap och vara fostrande. Klubben verkar för jämställdhet, likabehandling och integration.

Umgänget på vår klubb skall vara fritt från könsdiskriminerande attityder. Ingen får utsättas för sexuella trakasserier.

Vår värdegrund:

Arboga GK:s värdegrund sammanfaller med Idrottens värdegrund.

Varje förening och varje förbund beslutar själv över sin verksamhet. Idrottsrörelsen har kommit fram till en gemensam värdegrund som all verksamhet skall utgå ifrån:

Glädje och gemenskap

Glädje och gemenskap är starka drivkrafter för att idrotta. Vi vill bedriva och utveckla all verksamhet så att vi skall kunna ha roligt, må bra och prestera mera.

Demokrati och delaktighet

Föreningsdemokratin innebär att alla medlemmars röst har lika värde. Delaktighet innebär att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för sin verksamhet. Demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund.

Allas rätt att vara med

Allas rätt att vara med innebär att alla som vill skall kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i en föreningsdriven idrottsverksamhet.

Rent spel

Rent spel och ärlighet är en förutsättning för tävlande på lika villor. Det innebär att hålla sig inom ramarna för överenskommelser och en god etik och moral. Att verka mot fusk, doping och en osund ekonomi, mot mobbing, trakasserier och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

Arboga GK 2020-01-28

Uppdaterad: 29 JAN 2020 16:46

Nyfiken på golf?

borjaspela.golf.se/

Om Grönt kort

Om Golfäventyret

Fullvärdiga medlemmar spelar fritt också på Torshälla GK och Fullerö GK och för reducerad greenfee på Köpings GK

Vill du köpa eller sälja en spelrätt?
Läs här

Har du inte Grönt kort?
Välkommen ändå!
llt det här kan du göra:

* Självklart fika och äta i restaurangen.
* Träna gratis på puttinggreen och närspelsgreen.
* Träna långa slag på rangen för 20kr per bollhink
* Spela gratis på vår fina korthålsbana.
* Spela pay-and-play på 18-hålsbanan.
* Bo i stugorna.
* Bo i husbil eller husvagn.
* Handla i golfshoppen.

Tänker du köpa golfhäftet?

Köp det helst i vår reception
så får klubben en slant i provision!

För dig som tittar i mobilen:
LISTA ÖVER ALLA SIDOR
Om du ser en uppåtpil nere till höger på skärmen,
klicka där för att komma till toppen av aktuell sida.