Patrics mail 30/6

30 JUN 2020 17:34
Om tidig start på fredagar, krattor vid tävling, träning på banan mm
  • Skapad: 30 JUN 2020 17:34

Hej igen medlemmar,

Nu var det inte länge sedan det senaste utskicket, men det finns utrymme för ett till.

Startförbudet på fredagar
Vi har som sagt nu ett startförbud fram till 07:34 på fredagar för att banarbetarna ska få lite extra tid att sköta ombanan. Vi har märkt att efterfrågan finns att få gå ut dessa tider och presenterar här en lösning. På tävlingsfria fredagar är det därför okej att gå ut från hål 10 mellan kl.06:00 till 07:00 och det är då bollränna som gäller. Detta går bra då våra banarbetare börjar på hål 1 och kommer inte till sista nio förrän tidigast runt 07:00. Det är alltså inte okej att gå ut från hål 10 efter kl. 07:00, liksom det inte är okej att gå ut från hål 1 förrän efter 07:34. Visar det sig att det inte fungerar och att spel startas trots förbud på övriga tider kommer vi att stänga av hela banan fram till efter 07:34 igen.

Krattor i Bunkrarna
Igår började vi lägga ut krattor i bunkrarna igen. Detta beror på att SGF vill att krattorna ligger ute vid tävlingsspel. Eftersom tävlingarna drar igång igen vill vi att alla vänjer sig vid detta. Vid tävling ska alla kratta efter sig vid bunkerbesök ochvi uppmanar samtliga att ha med sig handsprit på banan samt att använda handske då man krattar efter sig. I sällskapsspel är det fortfarande frivilligt om man vill använda krattan eller ej, men om du inte krattar ska du göra så fint som möjligt genom att använda skon eller klubban för att jämna till sanden.

Träning på Banan
Vi har vid flertalet tillfällen funnit uppslagen torv på vissa hål på banan som tyder på att någon eller några ställt sig där och slagit en påse full med bollar. Detta är inte okej och all mängdträning hänvisas till våra träningsområden. För långa slag har vi en range och för spelet runt green har vi vårt fina närspelsområde. Lite längre wedgar kan slås på korthålsbanan.

Golfveckan
Vi har nu överstigit fjolårets deltagarantal med ungefär 80 spelare och det är nu bara ett fåtal platser kvar på måndag, tisdag och onsdag. Torsdag är fortfarande väldigt öppen och fredag är helt fulltecknad. Kul med många som vill spela golf!

Restaurangen
Du kommer väl ihåg att du kan ha dina egna privata tillställningar på klubben med din familj, vänner eller företag? Allt från födelsedagar till affärsmiddagar kan vår fantastiska krögare bistå med. Smörgåstårta, pizza, kebab eller 3-rätters middag. Garip fixar det mesta! Hör av er till honom om ni är hungriga!

Vi ses på klubben!

Patric
Klubbchef

Nyfiken på golf?

borjaspela.golf.se/

Om Grönt kort

Om Golfäventyret

Fullvärdiga medlemmar spelar fritt också på Torshälla GK och Fullerö GK och för reducerad greenfee på Köpings GK

Vill du köpa eller sälja en spelrätt?
Läs här

Har du inte Grönt kort?
Välkommen ändå!
llt det här kan du göra:

* Självklart fika och äta i restaurangen.
* Träna gratis på puttinggreen och närspelsgreen.
* Träna långa slag på rangen för 20kr per bollhink
* Spela gratis på vår fina korthålsbana.
* Spela pay-and-play på 18-hålsbanan.
* Bo i stugorna.
* Bo i husbil eller husvagn.
* Handla i golfshoppen.

Tänker du köpa golfhäftet?

Köp det helst i vår reception
så får klubben en slant i provision!

För dig som tittar i mobilen:
LISTA ÖVER ALLA SIDOR
Om du ser en uppåtpil nere till höger på skärmen,
klicka där för att komma till toppen av aktuell sida.