Patrics mail 20/7

• Uppdaterad: 20 JUL 2020 13:44

Hej kära medlemmar!

Från banan
Vår bana är i fortsatt väldigt fint skick och banpersonalen jobbar hela tiden stenhårt med att hålla så bra finish som möjligt för er och för gäster. Vi upplever att de allra flesta är nöjda med banan men vi får en del kommentarer om ruffen. Detta är ett resultat av flera olika saker.Det är väldigt tidskrävande att klippavår ruff och idag motsvarar det ungefär en halvtidstjänst. Då det är väldigt tidskrävande påverkas detta såklarten hel del av det höga tryck vi har på banani år.Sedan gick även en av våra ruffklippare sönderoch en ny har inte ännu kommit på plats. Denna kombination gör att vi fått prioritera vart ruffen ska klippas då vi bara haft en klippare tillgänglig. Vissa tjockruffar (såsom mellan 3:ans green och 4:ans tee) fyller dock en säkerhetsfunktion och kommer sannolikt att bli kvar av denna anledning samt att de ramar in hål som annars blir öppna fält.

Nytt format i KM
Söndagen den 2:a augusti spelas KM och nytt för i år är att det kommer att det förutom den vanliga scratchsegraren i respektive klassäven kommer att koras en dam och en herre till segrare i Netto-KM! Här har alltså alla en chans att vinna! Netto-KM spelas över 18 hål och de som spelar om scratchtiteln spelar 36. Dessutom kommer vi i år att ta en startavgift på 100kr och allt kommer att gå till priser. Så anmäl er till årets KM idag!

Arboga Open
Den 8:e augusti kommer vi att ha en proffstävling på klubben. Tävlingen ingår i Ligma Tour och segraren kommer att få ett wildcard till nästa tävling påMoreGolf Mastercard Tour, den svenska proffstouren. Dessutom tävlas det om en prissumma på 40.000kr. Hit kommer proffs från runtom i landet och de talar mycket sinsemellan och på sina hemmaklubbarom de banor de spelar. Vi vill ha banan i toppskick och skulle därför behöva er hjälp. Vi söker framför alltfrivilliga som skulle vilja hjälpa till att snygga till bunkrarna inför tävlingen. Eventuellt även en daggpatrull som daggar av fairways tidigt på morgonen.
Är du intresserad av att hjälpa till med detta? Maila då till This is a mailto link.

Parkering
I år har parkeringen varit full vid ett flertal tillfällen. Vidmer än ett tillfälle har dessutom skador förekommit på billar i form av uppskrapade sidor och dörrar. Vi vill uppmana alla till att parkera ordentligt och ta hänsyn till andra medlemmar och gäster. Gör detta genom att parkera med jämna mellanrum och utan att ta upp två platser. Det är aldrig kul att efter en fin golfrunda komma upp till bilen och se att någon smällt upp dörren i sidan.

Tävling för alla Nya golfare
Nu på fredag den 24/7 anordnar Peter en scramble tävling i 2-manna lag för alla som börjat spela golf 2020. Man spelar tillsammans med sin fadder, alternativt med en kompis om faddern inte kan. Vi spelar 9 hål och börjar kl. 15:00. Det kostar 50:- per person och allt går till priser. Efter rundan pratar vi lite om hur ni trivs som golfare och hur ni upplevt er första säsong hos oss. Ta denna chans att träffa fler nya golfarei denna roliga spelform.
Anmäl er till Peter på 0708-58 41 38 eller på e-mail This is a mailto link.

Vi ses på klubben!

Patric Sundlöf
Klubbchef

Nyfiken på golf?

borjaspela.golf.se/

Om Grönt kort

Om Golfäventyret

Fullvärdiga medlemmar spelar fritt också på Torshälla GK och Fullerö GK och för reducerad greenfee på Köpings GK

Vill du köpa eller sälja en spelrätt?
Läs här

Har du inte Grönt kort?
Välkommen ändå!
llt det här kan du göra:

* Självklart fika och äta i restaurangen.
* Träna gratis på puttinggreen och närspelsgreen.
* Träna långa slag på rangen för 20kr per bollhink
* Spela gratis på vår fina korthålsbana.
* Spela pay-and-play på 18-hålsbanan.
* Bo i stugorna.
* Bo i husbil eller husvagn.
* Handla i golfshoppen.

Tänker du köpa golfhäftet?

Köp det helst i vår reception
så får klubben en slant i provision!

För dig som tittar i mobilen:
LISTA ÖVER ALLA SIDOR
Om du ser en uppåtpil nere till höger på skärmen,
klicka där för att komma till toppen av aktuell sida.