Ordningsföreskrifter

Klicka här för att ladda hem pdf.

ORDNINGSFÖRESKRIFTER OCH TILLFÄLLIGA ORDNINGSFÖRESKRIFTER

Tillfälliga ordningsföreskrifter finns anslagna på anslagstavlan utanför receptionen. Därutöver gäller följande ordningsföreskrifter för allt spel på klubben:

1 Bokad starttid måste bekräftas via receptionen senast 15 min före start.

2 Avbokning av starttid helger och röda dagar skall ske minst 15 min i förväg. Den som inte avbokar får en faktura på hela beloppet av aktuell greenfee. Detta gäller även medlemmar. Till dess att greenfeen är betald blir den ansvarige spelaren avstängd från att boka starttider på banan. Byte av spelare i bollen är tillåtet och den som är ersatt slipper straffavgift.

Oförutsedda händelser och sjukdom respekteras som giltig anledning att ej komma till spel. Detsamma gäller ihållande dåligt väder och/eller åska. Kontakta dock alltid receptionen före din starttid och meddela att du uteblir.

Den som går ut innan receptionen öppnar på morgonen eller efter att receptionen stängt måste ankomstregistrera sig antingen via app i telefon eller självbetjäningsterminalen i tävlingskansliet.

3 Golfskor med metallspikar får inte användas.

4 Barn i barnvagn får, på egen risk, medtas vid sällskapsspel.

5 Kopplad hund får, på egen risk, medtas vid sällskapsspel. Bajspåse måste användas.

6 Spelare är skyldiga att följa anvisning från kontrollant. Meddela Golf ID och visa greenfeekvitto i förekommande fall.

7 Spelare som inte löst gällande greenfee kan avvisas från banan och få betala avgift på dubbla den gällande greenfeen. Sker ej betalning stängs spelaren av från spel på banan.

8 Det är förbjudet att bryta in på ett hål om det stör spelrytmen för andra spelare.

9 Hela bunkerkrattan skall placeras i bunkern med skaftet längs med hålets spelriktning.

10 Banpersonal har alltid företräde på banan. Invänta signal före slag slås.

11 En grupp som tappar mer än ett hål på framförvarande grupp bör släppa igenom gruppen bakom.

Överträdelse av en ordningsföreskrift kan leda till tillsägelse eller disciplinär åtgärd.

Ovanstående regler och villkor är beslutade av Arboga GK:s styrelse 2020-04-06.

TILLFÄLLIGA ORDNINGSFÖRESKRIFTER MED ANLEDNING AV COVID-19

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga ordningsföreskrifter vid spel och tävling på Arboga GK tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R & A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté.

Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder.

1 Flaggstången bör alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggan måste vidröras för att justera flaggans placering eller liknande bör spelaren använda handske eller en klubba.

2 När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

3 Bunkerkrattor kommer ej att finnas i bunkrarna. Spelaren bör jämna ut sanden med sin klubba eller fot efter bunkerbesök.

Brott mot tillfällig ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

Ovanstående regler och villkor är beslutade av Arboga GK:s styrelse 2020-04-06.

Uppdaterad: 09 APR 2020 17:14

Nyfiken på golf?

borjaspela.golf.se/

Om Grönt kort

Om Golfäventyret

Fullvärdiga medlemmar spelar fritt också på Torshälla GK och Fullerö GK och för reducerad greenfee på Köpings GK

Vill du köpa eller sälja en spelrätt?
Läs här

Har du inte Grönt kort?
Välkommen ändå!
llt det här kan du göra:

* Självklart fika och äta i restaurangen.
* Träna gratis på puttinggreen och närspelsgreen.
* Träna långa slag på rangen för 20kr per bollhink
* Spela gratis på vår fina korthålsbana.
* Spela pay-and-play på 18-hålsbanan.
* Bo i stugorna.
* Bo i husbil eller husvagn.
* Handla i golfshoppen.

Tänker du köpa golfhäftet?

Köp det helst i vår reception
så får klubben en slant i provision!

För dig som tittar i mobilen:
LISTA ÖVER ALLA SIDOR
Om du ser en uppåtpil nere till höger på skärmen,
klicka där för att komma till toppen av aktuell sida.