Tävlingsbestämmelser för klubbtävlingar

Ladda hem tävlingsbestämmelserna som pdf

Tävlingsbestämmelser för klubbtävlingar hos Arboga Golfklubb.

Tävlingarna spelas enligt de gällande publikationerna av Regler för golfspel och Spel och tävlingshandboken kapitel 1,3 och 4. Dessutom gäller följande tävlingsbestämmelser för klubbens tävlingar om inte annat beslutats för den enskilda tävlingen vilket framgår av tävlingsbestämmelserna för den aktuella tävlingen.

Villkor för tävling

Deltagare

För att få delta krävs att spelaren är aktiv medlem i en golfklubb och att anmälningsavgift för den aktuella och för tidigare tävlingar är erlagda. Spelaren måste ha EGA Exakt handicap för att få delta. I normalfallet krävs EGA Exakt tävlingshandicap för att bli pristagare. (se ”prisutdelning” under Övriga villkor nedan)

Spelare som inte är medlemmar i Arboga GK eller i klubbar som Arboga har samarbete med (ang samarbeten se hemsidan www.arbogagk.se) måste dessutom betala den tävlingsgreenfee som är fastställd för den aktuella tävlingen.

Frikort gäller ej som greenfee vid tävlingar.

Omfattning och spelform

Handicapklasser

Fastställs separat för varje tävling. Vid få deltagare kan klasser slås samman med andra klasser eller inställas enligt beslut i tävlingsledningen.

Tee

Standardtee är 50 för kvinnor och 59 för män.

Kvinnor 60 år eller äldre och 12 år eller yngre har i normalfallet rätt att flytta fram ett steg. (tee 42)

Män 70 år eller äldre och 12 år eller yngre har i normalfallet rätt att flytta fram ett steg.

(tee 50)

Avgörande vid lika resultat

Vid lika resultat särskiljs deltagarna på följande sätt:

1  Spelhandicapmetoden

2  Matematiska metoden

3  Lottning

Anmälan

Anmälan görs via Min Golf på golf.se. Anmälningstid anges på Min Golf för varje tävling.

Vid återbud efter anmälningstidens utgång, utan godtagbart skäl, debiteras anmälningsavgift. Spelare som uteblir från start, utan godtagbart skäl, debiteras dubbel anmälningsavgift. Godtagbara skäl är :Skada, sjukdom, personliga eller familjära olyckor. Tävlingsledningen bestämmer om det krävs läkarintyg för att återfå anmälningsavgiften.

( se Spel o tävlingshandboken 8.1.2.5)

Efteranmälan

Tävlingsledningen beslutar om efteranmälan godtas eller ej.

Överanmälan

I normalfallet gäller anmälningsordning som urvalsprincip när fler spelare anmält sig än det finns platser i tävlingen.

Startförbud

Anges separat för varje tävling. Det är förbjudet för icke tävlande att starta under startförbudstid vilket innefattar tävlingstid.

Övriga villkor

Prisutdelning

Prisutdelning sker snarast möjligt efter det att varje klass är avgjord. Priser som inte avhämtas av spelaren eller ombud för spelaren vid prisutdelningen tillfaller nästa pristagare. För att få ta emot pris krävs att spelaren har EGA Exakt tävlingshandicap.

”Scoring area”, scorekortsinlämning

Scorekortet är inlämnat när spelaren har lämnat sitt scorekort till tävlingsledningen och har lämnat platsen för inlämning. Tävlingsledningen anger plats för scorekortsinlämning. Det är spelarens ansvar att förvissa sig om var och hur signerat scorekort lämnas.

Resultat – tävlingen officiellt avslutad

När det slutgiltiga resultatet är officiellt tillkännagivet av tävlingsledningen är tävlingen avslutad.

Överträdelse

Överträdelse av villkor för en tävling kan leda till att spelaren diskvalificeras i tävlingen.

2018-03-20

Arboga GK

Tävlingskommittén

Uppdaterad: 08 APR 2018 16:57

HEMSIDAN:

SERIESPEL:

BLOGGAR:

BOKNINGSINFO:

KLUBBSAMARBETEN:

Fullbetalande medlemmar i
Arboga GK spelar gratis på
TORSHÄLLA GK
och på
FULLERÖ GK
och för halv greenfee på
KÖPINGS GK
när alla tre banorna har öppna sommargreener.

VÅRA HUVUDSPONSORER:

Köp Golfhäftet 2018: