Hoppa till sidans innehåll

ArGK om Friskvårdsbidrag


 Arboga GK om Friskvårdsbidrag

Arbetsgivare har möjlighet att ge sina anställda friskvårdsbidrag. Golf har varit en av de sporter som inte varit godkänd för friskvårdsbidrag. Det är nu ändrat efter en dom i Högsta Förvaltningsdomstolen som lägger fast att golfspel kan utgöra friskvård. Mer om detta kan läsas på Skatteverkets hemsida eller på  golf. se.

Skatteverket säger:

”Så länge en förmån i form av friskvårdsbidrag är av mindre värde, 5000 kr, ska det betraktas som en skattefri förmån. Det innebär till exempel att den som spelar golf eller tar lektioner på ridskola kan använda friskvårdsbidrag till det.” /Pia Blank Thörnroos, jurist, Skatteverket.

 För golfklubbar gäller att ex grupplektioner, spelavgifter och greenfee kan utgöra underlag för friskvårdsbidrag. Medlemsavgifter hör inte dit. Inte heller tävlingsavgifter, städavgift eller förvaringsavgifter.

Årsavgiften hos Arboga Golfklubb kan delas i medlemsavgift och spelavgift. Medlemsavgiften är 400 kr. Resterande del av årsavgiften är spelavgift som ligger till grund för friskvårdsbidrag.

Det är arbetsgivaren som bestämmer om friskvårdsbidrag kan erbjudas.

Domen i Högsta Förvaltningsdomstolen är ny och Skatteverket kommer att utfärda mer detaljerade regler för hur friskvårdsbidraget för golf kan och skall hanteras.

Från och med i 2019 så har fakturan delats upp i Medlemsavgift och Spelavgift.

Arboga 2019-02-07

Kjell Bärtzner

Ordförande Arboga Golfklubb


Länk till text om friskvårdsbidrag på Golf.se

Uppdaterad: 30 APR 2018 16:19 Skribent: Lennart Balgård
Epost: This is a mailto link

 

 

 VÅR HUVUDSPONSOR:

 

 

 

BLI MEDLEM I VÅR KLUBB:
 

Fullbetalande medlemmar i Arboga GK spelar fritt också på Torshälla GK och Fullerö GK och för halv greenfee på Köpings GK när alla banorna har öppna sommargreener

  

 

BLI FÖRENINGSFADDER SÅ FÅR KLUBBEN PENGAR FRÅN SVENSKA SPEL:

Postadress:
Arboga GK - Golf
Haketorp 530
73291 Arboga

Besöksadress:
Haketorp 530
73291 Arboga

Kontakt:
Tel: +4658970100
E-post: This is a mailto link

Se all info