Regelfrågan 24/7

24 JUL 2019 18:03
Vad får du göra om ditt utslag hamnar i tjockruffen?
  • Skapad: 24 JUL 2019 18:03

REGELFRÅGAN 19-9

(Siffrorna i rubriken står för 2019 – omgång 9.  Någon undrade nämligen hur jag hade det med datumkollen).

Nu gör vi ett besök på vår anrika 12:a.

Du har slagit ditt utslag till höger.  Bollen träffar stora granen och flyger bakåt.

Du spelar en p-boll, som landar en bit längre fram på fairway.

Här får du fyra tänkbara scenarier att ta ställning till.

I ett av dem går allt rätt till. Vilket ?

A.   Du hittar din boll ospelbar bakom granen. Du beslutar att spela på p-bollen i stället och slår så småningom ditt fjärde slag.

B.   Du struntar i att leta efter bollen och går i stället raka vägen till p-bollen och slår ditt fjärde slag.

C.   Du hittar bollen, och innan du kan slå, tar du bort en stenbumling. Bollen rullar ner i fördjupningen efter stenen och blir omöjlig att slå på. Då bestämmer du dig för att i stället gå tillbaka till tee och slå ditt tredje slag.

D.   Du hittar bollen och försöker slå ut den ur ruffen. Bollen flyttar sig en meter. Då går du tillbaka till tee och slår ditt fjärde slag.

--------------------------------------------------

SVAR OCH KOMMENTARER

A.   Har du hittat förstabollen är det din boll i spel. Skulle du spelat på p-bollen hade du blivit pliktad med 2 slag för för spel på fel boll,  och du måste fortsätta på förstabollen.

B.   Om du slår ett slag på en p-boll som ligger närmare hål än förstabollen och du eller någon annan inte hittat den är p-bollen din boll i spel.

C.   Du kan i detta fall spela från föregående plats med 1 plikt men du har rubbat din boll i spel och inte återplacerat den. Därför belastas din boll med ytterligare 2 plikt. Du ska alltså slå ditt 6:e slag.

D.   Ska du slå den här bollen med 1 plikt från föregående plats blir det från den plats, där du hittade ditt utslag, och det blir alltså ditt 4:e slag.

Rätt svar är B

RN

FÖRMÅNLIGT ERBJUDANDE:

Köp paket med greenfee + lunch på Arboga GK,  Torshälla GK och Fullerö GK Välj själv när du spelar under säsongen 2019.