Hoppa till sidans innehåll

Regelfrågan 12/6

12 JUN 2019 17:34
  • Uppdaterad: 12 JUN 2019 17:34

REGELFRÅGAN 12/6

Det här hände på hål 11. Lasse slog sitt utslag till vänster och ut i skogen. Han drog iväg en p-boll, som tyvärr tog samma väg.

Man hittade bollarna – båda Titleist 2 men med olika reklamlogor.

Lasse kände igen båda men kunde inte med säkerhet säga vilken boll som var den ursprungliga och vilken som var p-bollen.

Rutinerat hanterade han situationen rätt. Hur gjorde han?

A.  Han spelade på den boll som låg längst från hål och slog sitt 2:a slag.

B.  Han gick tillbaka till tee och slog sitt 5:e slag.

C.  Han valde boll och slog sitt 4:e slag.

D.  Han spelade den boll som låg längst bort, tog 1 plikt och slog 3:e slaget.

------------------------------------------

SVAR OCH KOMMENTARER

Spelaren är alltid tvungen att kunna identifiera sin boll för att vara hans boll i spel. I det här fallet kunde han inte det, men båda tänkbara bollarna var hittade. Rätt boll måste ju vara en av dem. Nu måste han välja det sämsta alternativet – att välja en boll som p-boll och därmed spela sitt 4:e slag.

Rätt svar :  C

RN

Skribent: Lennart Balgård
Epost: This is a mailto link

 

 

 VÅR HUVUDSPONSOR:

 

 

 

BLI MEDLEM I VÅR KLUBB:
 

Fullbetalande medlemmar i Arboga GK spelar fritt också på Torshälla GK och Fullerö GK och för halv greenfee på Köpings GK

  

 

BLI FÖRENINGSFADDER SÅ FÅR KLUBBEN PENGAR FRÅN SVENSKA SPEL:

Postadress:
Arboga GK - Golf
Haketorp 530
73291 Arboga

Besöksadress:
Haketorp 530
73291 Arboga

Kontakt:
Tel: +4658970100
E-post: This is a mailto link

Se all info