Hoppa till sidans innehåll

Regelfrågan 11/9

11 SEP 2019 16:41
Om att göra rätt med sin provisoriska boll.
  • Skapad: 11 SEP 2019 16:41

REGELFRÅGAN 19-15

På 12-an slår Lennart ut som sista man i bollen. Det blir ett snett slag till vänster ut mot skogen.  ”Det var inte så lyckat”, säger han. – ”Jag tar en till.” - Det blir ett rakt slag på fairway i höjd med 150-pinnen. När spelarna är på väg mot sina bollar, ropar Maggan, som kommer knallande på vänster sida: ”Här ligger din förstaboll – den måste ha fått en rejäl studs.”  Lennart blir upprymd och tar upp sin andraboll och går iväg och slår sin förstaboll. Den manövern blir ifrågasatt av en av medspelarna.

Vi förutsätter nu, att Lennart fortsätter spelet korrekt.

Vilket slag i ordningen slår han då?

A)  3:e  slaget

B)  4:e      ”

C)  5:e      ”

D)  6:e      ”

E)  7:e      ”

-------------------------------------------------

SVAR OCH KOMMENTARER

Eftersom den gode Lennart inte uttryckligen sagt. att han slår en ”provisorisk boll” (eller ”p-boll”) slog han sitt 3:e slag. När han tog upp sin boll ” i spel” fick han 1 pliktslag, och när han slog på sin förstaboll (som ju var ute ur räkningen) blev det ytterligare 2 plikt för spel på ”fel boll”. Nu har han alltså 6 slag. För att fortsätta på rätt sätt ska han återplacera andrabollen (eller droppa om han inte visste exakt punkten). Han slår nu sitt 7:e slag.

RÄTT SVAR:   E

RN

Skribent: Lennart Balgård
Epost: This is a mailto link



 VÅR HUVUDSPONSOR:

 

FÖRMÅNLIGT ERBJUDANDE:

 Köp paket med greenfee + lunch på Arboga GK,  Torshälla GK och Fullerö GK Välj själv när du spelar under säsongen 2019.

 

BLI MEDLEM I VÅR KLUBB:
 

Fullbetalande medlemmar i Arboga GK spelar fritt också på Torshälla GK och Fullerö GK och för halv greenfee på Köpings GK

  

 

BLI FÖRENINGSFADDER SÅ FÅR KLUBBEN PENGAR FRÅN SVENSKA SPEL:

Postadress:
Arboga GK - Golf
Haketorp 530
73291 Arboga

Besöksadress:
Haketorp 530
73291 Arboga

Kontakt:
Tel: +4658970100
E-post: This is a mailto link

Se all info