Spela med Veteranerna

Välkommen att spela med Veteranerna!

Fyller du 60 år eller mer under innevarande år, och är fullbetalande medlem eller vardagsmedlem i Arboga GK?

Då är du välkommen att vara med i alla Veteransektionens tävlingar och andra aktiviteter!

Du ska ha möjlighet att spela på onsdagförmiddagar (eftermiddagar under juli), men behöver inte vara pensionär. Vi spelar tävling alla onsdagar året runt utom när det är helgdag, golfvecka, avstängd bana eller när vi gör juluppehåll mellan jul och trettondagen.

Du väljer själv hur ofta, och vilka tävlingar, du vill spela. De flesta tävlingarna spelas som individuella slaggolftävlingar över 18 hål. I slaggolf blir din score aldrig högre än par + 5 även om du har ett ”katastrofhål”. Sommartid spelas vissa tävlingar som lagtävlingar, t ex enligt regler för texas scramble eller irish greensome.

När vi spelar på sommargreener registreras tävlingarna i Golf.se och är handicapgrundande. Du anmäler dig på webben och lottas ihop i trebollar. Vid starten betalar du tävlingsavgiften 20kr kontant. Herrar och damer spelar tillsammans men resultatlistorna delas i Herrklass och Damklass. När vi spelar på vintergreener behövs ingen föranmälan.

Om du vill kan du tävla ofta och försöka vinna totalsegern i någon av våra olika tourer:
- Sommartouren: tävlingarna under maj – september (ca 15 tävlingar).
- Hösttouren: tävlingarna från oktober och så länge vi spelar på sommargreener
- Vintertouren: tävlingarna när vi spelar på vintergreener (kanske november - mars...)

Om sommargreenerna öppnas tidigt spelar vi några tävlingar på sommargreener i april. Dessa räknas inte in i någon tour. Lagtävlingarna under maj - september räknas inte heller in i någon tour.

Tävlingsprogram för veteranernas sommartävlingar 2019.

Mer om Veteransektionen:

Vi gör två bussresor och spelar andra banor varje år. Om resorna blir övertecknade så har de som brukar spela på onsdagarna företräde. Anmälningslistor sätts upp i Tävlingskansliet.

Genom det nya samarbetet inom Treklövern kan du som är fullbetalande medlem vara med och tävla i klubbmatcher mot veteraner från Torshälla och Fullerö.

För att öka regelkunskaperna har vi regelfrågor vid vissa tävlingar och en regelkurs under våren.

Torsdagmorgnar under sommaren samlas de som vill för att jobba praktiskt några timmar med olika saker som gör klubben och banan bättre och finare.

Veteransektionen hanterar också seriespel i Västmanlandsserierna H60 och H70, i Mellansvenska Veteranserien H65, H75 och H80 och i Örebro läns Golfförbunds Distriktsserie som är en mixed match serie.

Uppdaterad: 16 MAJ 2019 21:07 Skribent: Lennart Balgård

FÖRMÅNLIGT ERBJUDANDE:

Köp paket med greenfee + lunch på Arboga GK,  Torshälla GK och Fullerö GK Välj själv när du spelar under säsongen 2019.