Följ projekt Träningsstudio 2015

Efter fem års planering är det nu klart. Golfklubben bygger en egen  träningsstudio efter att Arvsfonden, Västmanlands Idrottsförbund och Svenska Golfförbundet gått in och bidragit med 1,8 miljoner kronor.

Byggnaden blir på 135 kvadratmeter och placeras norr om rangen. Det kommer att finnas två utslagsplatser, en mindre 9-håls puttinggreen, ett litet
kök med sittplatser, handicap-anpassad toalett och inte minst en
golfsimulator.

I pressreleasen från SISU säger klubbens pro Peter Thelin:
– Vi har fått in en bra träningskultur i föreningen och ville hitta en lösning för att träna i närmiljö, på hemmaplan, året om. I dagsläget pågår säsongen från april till september, men många av våra medlemmar vill träna även under vintern berättar Peter Thelin.
SISU fortsätter:
- Vi har hela tiden varit tydliga med att satsningen inte skulle drabba medlemmarna ekonomiskt, utan att vi skulle hitta finansiering från annat håll. Vi har bollat mycket med Västmanlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna, där vi har ett väl upparbetat samarbete berättar ordförande Per Pettersson.
- Medel söktes från Allmänna Arvsfonden, Idrottslyftet via Västmanlands Idrottsförbund och Svenska Golfförbundet. Medel som nu har beviljats och innebär att drömmen om en träningsstudio blir sann.

Förutom att erbjuda träning året om görs även en satsning på handigolf, där klubben via Arboga handikappades samarbetskommitté, kommunens handikappråd och lokala funktionshinderorganisationer ska nå ut till den nya målgruppen. Dessutom ska ett nytt samarbete kring träning och kurser om bland annat kost och hälsa utvecklas tillsammans med brottarklubben Arboga Atletklubb.

- Byggstarten beräknas ske så snart bygglovsansökan behandlats av kommunen, betonar klubbens ordförande Per Pettersson. Någon gång i slutet av augusti-september.

Bildtext Rolf Almersson och Kjell Bärtzner: Arkitekt Rolf Almersson och projektansvarige Kjell Bärtzner visar den senaste ritningen på den planerade inomhushallen. I bakgrunden nuvarande träningshuset.

Bildtext Per Pettersson och Marie Engefeldt:
Ordförande Per Pettersson är nöjd med projektets utveckling tillsammans med Marie Engefeldt, Västmanlands Idrottsförbund och SISU.
Mer detaljer om miljonprojektet uppdateras inom kort.

Bildtext Peter Thelin, klubbens golf-pro:
I vår nya studio kommer det att finnas plats för alla, hela livet.
Text och bilder:
Christer Nyström

Uppdaterad: 17 MAR 2018 15:43 Skribent: Christer Nyström

EXTERNA LÄNKAR:

KLUBBSAMARBETEN:

Fullbetalande medlemmar i
Arboga GK spelar gratis på
TORSHÄLLA GK
och på
FULLERÖ GK
och för halv greenfee på
KÖPINGS GK
när banorna har öppna sommargreener.

VÅRA HUVUDSPONSORER:

Bli föreningsfadder: