Paragolf

Handigolfen kallas numera Paragolf. Kanske beroende av att golfen numera tillhör den Olympiafamiljen.

Vi har avslutat Paragolfträningen i golfstudion. Totalt har vi varit 13 spelare som tränat, dock inte alla regelbundet.

Nu fortsätter vi att träffas och träna på tisdagarna kl 16.30 till 18.00 utomhus, med uppehåll under juli och första halvan av augusti. Peder Lindkvist har erbjudit sig att hålla ihop gruppen och var tredje vecka kommer Peter PRO och ger instruktioner och tips på hur vi kan utveckla vår golf trots en del funktionsnedsättningar.

Det har varit en lyckad satsning för klubben på den här typen av medlemsvård. Vi vill gärna att se fler i vår träningsgrupp.

Pelle, april 2019

Paragolfkommittén

Arboga golfklubb utsågs till Handigolfklubb av Svenska Golfförbundet  hösten 2015. Klubben har nu en fin Golfhall som möjliggör handigolfträning året runt.

En paragolfkommitte arbetar med att ordna träningar och att informera barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar om möjligheten att spela golf ute på Haketorp.

Stimulansbidrag från Svenska Golfförbundet och Folksam.

Svenska Golfförbundet ger tillsammans med Folksam årligen ett stimulansbidrag på totalt 200 000 kronor till golfklubbar som har, eller vill starta verksamhet för spelare med funktionsnedsättning. Mer info på Golf.se

2019 sökte Arboga GK sökte sådant bidrag och tilldelades 8000kr.

Se vad Arboga tidning skrev om handigolfen 20 augusti 2017

Artikeln som pdf

Hur gick det till när Golfhallen byggdes?

Läs "gamla nyheter" om hela byggprocessen

Uppdaterad: 08 JUL 2019 19:04 Skribent: Lennart Balgård

FÖRMÅNLIGT ERBJUDANDE:

Köp paket med greenfee + lunch på Arboga GK,  Torshälla GK och Fullerö GK Välj själv när du spelar under säsongen 2019.