Ordförandebrev 1/2019

11 JAN 2019 17:05
Vår klubbordförandes tankar om säsongen 2019 och om vikten av att vi är många som hjälps åt.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2019 17:05

Bäste medlem,

Ljuset är på väg tillbaka. Våren står (inom en inte allt för avlägsen framtid) inför dörren och med den väntar en härlig golfsäsong.

Välkommen !

Först skall vi avsluta 2018, välja styrelse för 2019 och presentera planer för 2019 och framåt dvs en budget. Det gör vi på årsmötet i medborgarhuset den 2019-02-18 med start kl 18.30.

Kassören arbetar nu för fullt med att producera ett årsbokslut som sedan skall revideras innan det föreläggs årsmötet. Resultatet för 2018 ser i skrivande stund acceptabelt ut vilket är positivt. Solcellsinvesteringen har givit ett bra resultat och samarbetet med Fullerö och Torshälla har fått en bra start och det finns möjlighet att utveckla samarbetet till gagn för medlemmar och gäster.

Inför 2019 har vi några mer eller mindre akuta problem att hantera. Vildsvinen har attackerat hål 4 och 5. Vi måste sätta elstängsel mot Arbogahållet. Det arbetet är påbörjat. Framfartsvägen till klubben är i långa stycken undermålig. Den måste underhållas under några år framåt på ett sätt som inte varit nödvändigt de gångna åren. Vägreparationer och asfaltering är mycket kostsamt. En första insats gör vi så fort det går på den delen av vägen som ligger mellan hål 4 och 5. Kostnad i storleksordningen 100 000 kr. Men mer måste göras så inte vägbanken tar allvarlig skada för då handlar det om helt andra pengar. Pumpanläggningen är 30 år gammal och helt central för att vi skall kunna hålla banan i ett bra skick. Det finns risker och vi måste ha beredskap för att byta till en ny och modern anläggning. Kostnad? Storleksordningen är 500 000 kr. Kan bli nödvändigt 2019.

Ovanstående är ett axplock av det mest nödvändiga.

Vi upplever att kraven från gäster och medlemmar ökar. Banan skall från start vara perfekt. Servicen i restaurang och reception skall motsvara högt ställda krav. Anläggningen skall vara öppen från tidig morgon till sen kväll.Dessutom skall kostnaden för att äta och spela vara låg.

Det är bra med krav för det driver utvecklingen framåt. Men det är inte alltid lätt att motsvara alla förväntningar och krav. Plus och minus är inte alltid förenliga med intressenternas uppfattningar om hur det skall vara.

Pengar är naturligtvis alltid en avgörande faktor och i alla sammanhang en bristvara. Men ett värre och växande problem är att tillgången på personer som på ideell väg är villiga att engagera sig i verksamheten, och att ta ansvar, krymper. Det är en företeelse som man kan se i hela samhället. För att då motsvara dagens krav på verksamheten måste mer betalda resurser anlitas som då kompenserar för bortfall av ideella krafter. Denna problematik engagerar styrelsen och blir nödvändig att hantera de kommande åren.

Men vi kommer alltid att vara beroende av engagerade människor som på frivillig och obetald väg drar sitt strå till stacken dvs ideella krafter. Så vill du och kan du så är du mer än välkommen att delta i klubbarbetet. Det ger stor tillfredsställelse att ge i jämförelse med att få. Att uppleva att andra, både unga och gamla, medlemmar och gäster trivs och mår bra är en stark drivkraft.

Återigen: Välkommen till en ny golfsäsong och förhoppningsvis till klubbarbete. Vi har en utmärkt golfbana, engagerad personal, härliga medlemmar och gäster. Problem löser vi med gemensamma krafter och framtidstron är stark i styrelsen. Vi har möjligheter. Delta du också!

Arboga 2019-01-10

Kjell Bärtzner

BLOGGAR, INSTA, FB:

KLUBBSAMARBETEN:

Fullbetalande medlemmar i
Arboga GK spelar gratis på
TORSHÄLLA GK
och på
FULLERÖ GK
och för halv greenfee på
KÖPINGS GK
när banorna har öppna sommargreener.

VÅRA HUVUDSPONSORER:

Bli föreningsfadder: