Om herrlagets spel i SM Klubblag

Christer Nyströms summering av tävlingen på Arboga GK 19-20 juli
  • Uppdaterad: 23 JUL 2019 20:59

Förhoppningarna var stora.
Siktet var intsällt på avancemang till div I. Men så blev det tyvärr inte. Arboga Golfklubbs elitlag herrar fick nöja sig med femte plats när SM i klubblag div 2 avgjordes på hemmabanan Haketorp i helgen.

Paret Peter Thelin och Felix Norrman började bra. De spelade in sig som tvåa i den inledande fouresometävling på 73 slag. Bättre var bara Bryngfjordens Erling Steen och Fredrik Kampa med sina 71 slag.

Värmen ställde till stora bekymmer. För två av spelarna blev det för mycket och de tvingades avbryta lördagens singelspel. Ingen av dom var dock från Arboga.
- Med de förutsättningar våra spelare hade enligt handicap har de skött sig bra, summerade Arbogas coach Stefan Ryberg. Han önskade dock att fler korta puttar hade hittat rätt.

Arbogas coach ger extra eloge till klubbens PGA pro Peter Thelin som tillsammans med Felix Norrman gjorde 73 i fouresome och sedan 66 tillsammans med Jacob Jonsson i bästbollen. Sex birdies noterades Peter för.

Slutresultatet från helgens SM-tävling i Arboga: 1) Bryngfjordens GK Karlstad 579 slag, 2) Köpings GK 600 slag, 3) Mariestads GK 600 slag, 4) Kumla GK 606 slag, 5) Arboga GK 612 slag, 6) Kristinehamns GK 620 slag, 7) Sala-Heby GK 627 slag, 8) Surahammars GK 654 slag, 9) Knistad G&CC 677 slag.

/Christer Nyström

På bilden ovan syns Felix Norrman och Peter Thelin som inledde bra och blev tvåa i fouresome-spelet första dagen på 73 slag

Laget bestod av följande spelare, Peter Thelin, Jens Pettersson, Jacob Jonsson, Calle Ryberg, Simon Garman, Felix Norman och Martin Franzén.

Länk till resultaten

Skribent: Christer Nyström