Om damlagets spel i SM Klubblag

23 JUL 2019 20:33
Lagledarens summering av tävlingen på Albatross GK 19-20 juli.
  • Uppdaterad: 23 JUL 2019 20:33

SM klubblag division 2 damer, 2019, Albatross golfklubb

Arboga golfklubbs representationslag för damer deltog den 19-20 juli på SM klubblag division 2 på Albatross golfklubb.

SM klubblag är en tävling för golfklubbar i Sverige som syftar till att stimulera klubbars satsning på både dam- och herrsidan. Tävlingen genomförs under två dagar. Till tävlingen ska fyra till sex spelare anmälas och i division 2 där Arboga spelar genomförs tävlingen över fyra ronder, slagtävling och scratch- Det vill säga att tävlingen genomförs utan handikapp och att bollen ska i hål oavsett hur många slag det tar-

Division 2 spelupplägg_

Rond 1

Två par/klubblag, 18 hål foursome, ett resultat räknas

Rond 2

Två par/klubblag, 18 hål fyrboll, båda resultaten räknas

Rond 1

Två par/klubblag, 18 hål foursome, båda resultaten räknas

Rond2

Fyra spelare /klubblag, 18 hål singel, tre resultat räknas

Arbogas damlag bestod av Emily Sundberg, Jenny Käll, Anneli Nogelius, Seija Tall, Marita Hultgren och Marianne Hagman. Laget hade även stöttning av tre herrar under tävlingsdagarna, även de medlemmar i Arboga golfklubb, som agerade caddies under alla ronder.

Första tävlingsdagen inleddes med två foursome där endast ett resultat räknades. På eftermiddagen spelades två stycken fyrbollsronder där båda resultaten räknades. Efter första dagen låg Arbogas damer på sista plats av totalt 17 lag. En plats som inte är helt orimlig. Övriga lag hade deltagare med lägre handikapp än Arbogas damlag och tävlingen är en scratchtävling, det vill säga att man inte spelar med något handikapp.

Dag 2 inleddes med två foursome, som gick riktigt bra för Arbogas damer. Av totalt 17 lag var Arboga 13:e bäst under denna fm. Det innebar att Arboga totalt låg på plats 15 av 17 inför eftermiddagens avslutande singelspel. Efter singlarna, där Arboga tappade något så avslutade damerna på plats 16 av 17, med totalt 713 slag.

Att delta i SM klubblag är intressant, lärorikt, roligt och utmanande och det är ett proffsigt arrangemang. Albatross golfbana var en utmanande, kuperad och rolig bana att spela. Damerna i laget vill rikta ett stort tack till ett väl genomfört arrangemang på Albatross golfklubb och ett varmt tack till våra caddies som stöttade oss under hela tävlingen.

Vi tackar Landrins, Magnus Lundin, som sponsrade oss med minibuss till och från tävlingen

Marianne Hagman, lagkapten

Länk till resultaten

Skribent: Marianne Hagman

FÖRMÅNLIGT ERBJUDANDE:

Köp paket med greenfee + lunch på Arboga GK,  Torshälla GK och Fullerö GK Välj själv när du spelar under säsongen 2019.