Herrgolf Tävlingsinfo

Herrgolf 2018

Herrgolfens upplägg för i år blir likt "Race to Dubai" och "FedEx Cup" där
allt avgörs under herrgolfens finaltävling.

Under året så samlar man på sig bonusslag som man tar med sig in i
avslutningstävlingen. För att få till något där vi vill få fler att närvara på
respektive deltävling så kommer både närvaro och resultat ligga till grund för
bonusslagen.

Även i år kommer vi har en skriven bollränna (8 tider/bollar) mellan 16.08 – 17.08 där man kommer ut och får någon att spela ihop med. Övrig tid (hela dagen) där gäller det som vanligt att boka sin egen tid i GIT för spel i herrgolfen.
Kravet är att sin markör också spelar aktuell deltävling och man måste betala och registrera sig (i tävlingskansliet på ArGK) innan rundan, man betalar kontant eller med swish.
Det ligger en anmälningsinstruktion i tävlingskansliet.

OBS!
HCP-Justering kommer INTE justeras automatiskt via GIT'en i samband med våra deltävlingar utan var och en får göra sina egna eventuella HCP-justeringar.

Tävlingsbestämmelse:

* För att få spela Herrgolfen så måste man vara medlem i Arboga GK.

* För godkänd runda måste markören också spela aktuell deltävling.

* För varje deltävling delas det ut veckopriser till 1:an, 2:an och 3:an.
(Ingen skillnad från föregående år).

* Vid färre deltagare än 8st så ställs tävlingen in och inga deltagar- eller resultatslag delas ut. Startavgiften återbetalas naturligtvis till de som har spelat.

* 14 planerade herrgolf deltävlingar spelas under året där man får 0.5 bonusslag/deltävling som man deltar i, dock max 3.0 slag (Deltagarslag) under året som man tar med sig in i finaltävlingen.

* Resultat från respektive deltävling i herrgolfen ger följande bonusslag som man tar med sig in i finaltävlingen:

1:a plats = 1.0 bonusslag

2:a plats = 0.5 bonusslag

3:a plats = 0.25 bonusslag

Även här så kan man få max 3.0 slag (Resultatslag) att ta med sig in till finaltävlingen.

* Finaltävlingen spelas som slaggolf (par +5). Vinnaren av Herrgolfen 2018 blir den med lägst nettoresultat (inkl. bonusslag). För att få fram resultatet så räknas det ut enligt följande:

Nettoresultat = Bruttoresultat – Hcp (slag) – Deltagarslag (max 3.0 slag) – Resultatslag (max 3.0 slag)

* För att kvalificera sig till finaltävlingen så måste man ha deltagit i minst en av deltävlingarna i herrgolfen.

* Avslutningstävlingen, finalen, spelas söndagen den 23 september där vi efter avslutad tävling äter och har prisutdelning för årets herrgolf.

Uppdaterad: 23 APR 2018 10:53 Skribent: Håkan Dahl

HEMSIDAN:

BOKNINGSINFO:

BLOGGAR, INSTA, FB:

KLUBBSAMARBETEN:

Fullbetalande medlemmar i
Arboga GK spelar gratis på
TORSHÄLLA GK
och på
FULLERÖ GK
och för halv greenfee på
KÖPINGS GK
när alla tre banorna har öppna sommargreener.

VÅRA HUVUDSPONSORER:

Bli föreningsfadder: