Om HandiGolf

Logga
Arboga golfklubb utsågs av svenska golfförbundet till en handigolfklubb hösten 2015.
Klubben bildade en handigolfkommitte som arbetar med att informera barn och ungdomar med funktionsnedsättningar om möjligheten att spela golf ute på Haketorp. Vi har kontakt med omsorgen i kommunen som ansvarar för att aktivera ungdomar med olika slags funktionsnedsättningar. Skolorna har tidigare prövat på golf, men nu kommer vi att satsa på elever med funktionsnedsättningar.
Landstinget är en annan samarbetspartner och då gäller det vuxna som drabbats av funktionsnedsättningar genom sjukdom ex stroke och olyckor som medför att personen inte kan spela golf som tidigare utan behöver hjälp med träning, en anpassad bana och kanske tillgång till hjälpmedel som golfbil eller golfmoped.
Haketorp kan nu erbjuda året runt träning genom den golfstudio som nu håller på att färdigställas. Vi har också övergått till hektometersystemet med tee 42,50 59 vilket möjiggöra att personer kan välja tee utifrån sin aktuella kapaciteten. Korthålsbanan med sina sex hål är öppen för alla som vill pröva på golfspelet.
Målsättningen är att klubben ska kunna erbjuda Golf för hela livet till alla medlemmar och gäster oavsett om de har funktionsnedsättningar eller inte.
Uppdaterad: 17 MAR 2018 15:43

HEMSIDAN:

SERIESPEL:

BLOGGAR:

BOKNINGSINFO:

KLUBBSAMARBETEN:

Fullbetalande medlemmar i
Arboga GK spelar gratis på
TORSHÄLLA GK
och på
FULLERÖ GK
och för halv greenfee på