Ordningsföreskrifter

Klicka här för att ladda hem pdf.

ORDNINGSFÖRESKRIFTER

(Beslutade av Arboga GK:s styrelse 2018-01-23. Justering i punkt 11. I övrigt lika som föregående år.)

Tillfälliga ordningsföreskrifter finns anslagna på anslagstavlan vid 1:a tee och på hemsidan. Därutöver gäller följande ordningsföreskrifter för allt spel på klubben:

1  Bokad starttid måste bekräftas via kansliet senast 15 min före start.

2  Avbokning av starttid skall ske 2 tim i förväg. Den som inte avbokar debiteras gällande greenfee. Medlemmar 50 %. Läs mer på AGK:s hemsida under ”Boka /Om att boka tid

3  Golfskor med metallspikar får inte användas.

4  Vid spel på banan fordras en utrustning per spelare.

5  Barn i barnvagn får, på egen risk, medtas vid sällskapsspel.

6  Kopplad hund får, på egen risk, medtas vid sällskapsspel. Bajspåse måste användas.

7  Spelare är skyldiga att följa anvisning från kontrollant. Golf ID, medlemsbricka eller greenfeekvitto bör kunna uppvisas.

8  Spelare som inte löst gällande greenfee kan avvisas från banan och få betala avgift på dubbla den gällande greenfeen.

9  Det är förbjudet att bryta in på ett hål om spelrytmen störs för andra spelare.

10  Bagvagnar får inte dras över tee, green eller mellan green och bunker.

11  Hela bunkerkrattan skall placeras i bunkern.

12  Det är tillåtet att ta en paus på högst 10 minuter efter hål 9 alternativt hål 18 om banan spelas med början på hål 10. Om efterföljande grupp inte önskar ta paus har den rätt att gå igenom.

13  Banpersonal har företräde på banan. Spelarna måste invänta klartecken från banpersonalen innan slaget slås.

14  En grupp som tappar mer än ett hål på framförvarande grupp bör släppa igenom gruppen bakom.

Överträdelse av en ordningsföreskrift kan leda till tillsägelse eller disciplinär åtgärd.

Uppdaterad: 25 JAN 2018 12:06

HEMSIDAN:

SERIESPEL:

BLOGGAR:

BOKNINGSINFO:

KLUBBSAMARBETEN:

Fullbetalande medlemmar i
Arboga GK spelar gratis på
TORSHÄLLA GK
och på
FULLERÖ GK
och för halv greenfee på
KÖPINGS GK
när alla tre banorna har öppna sommargreener.

VÅRA HUVUDSPONSORER:

Köp Golfhäftet 2018: