Ordningsföreskrifter

Klicka här för att ladda hem pdf.

ORDNINGSFÖRESKRIFTER
OCH TILLFÄLLIGA ORDNINGSFÖRESKRIFTER

Tillfälliga ordningsföreskrifter finns anslagna på anslagstavlan vid 1:a tee och på hemsidan. Därutöver gäller följande ordningsföreskrifter för allt spel på klubben:

1 Bokad starttid måste bekräftas via receptionen senast 15 min före start.

2 Avbokning av starttid helger och röda dagar skall ske 24 timmar i förväg. Den som inte avbokar debiteras en ”no Show” avgift på 200 kr. För att slippa avgiften krävs incheckning i receptionen.

Den som går ut innan receptionen öppnar på morgonen måste komma in för registrering senast direkt efter avslutat spel.

För bokad fyrboll gäller alla dagar att den som inte registrerar sig enligt ovan debiteras en ”no show” avgift med 200 kr. Byte av spelare i bollen är tillåtet och den som är ersatt slipper ”no show” avgift.

Oförutsedda händelser och sjukdom respekteras som giltig anledning att ej komma till spel. Detsamma gäller ihållande dåligt väder och/eller åska. Kontakta alltid receptionen och meddela att du uteblir.

3 Golfskor med metallspikar får inte användas.

4 Vid spel på banan fordras en utrustning per spelare.

5 Barn i barnvagn får, på egen risk, medtas vid sällskapsspel.

6 Kopplad hund får, på egen risk, medtas vid sällskapsspel. Bajspåse måste användas.

7 Spelare är skyldiga att följa anvisning från kontrollant. Meddela Golf ID och visa greenfeekvitto i förekommande fall.

8 Spelare som inte löst gällande greenfee kan avvisas från banan och få betala avgift på dubbla den gällande greenfeen.

9 Det är förbjudet att bryta in på ett hål om spelrytmen störs för andra spelare.

10 Bagvagnar får inte dras över tee, green eller mellan green och bunker.

11 Hela bunkerkrattan skall placeras i bunkern med skaftet tvärs hålets spelriktning.

12 Banpersonal har företräde på banan. Spelarna måste invänta klartecken från banpersonalen innan slaget slås.

13 En grupp som tappar mer än ett hål på framförvarande grupp bör släppa igenom gruppen bakom.

------------------------
 Överträdelse av en ordningsföreskrift kan leda till tillsägelse eller disciplinär åtgärd.

Ovanstående regler och villkor är beslutade av Arboga GK:s styrelse 2019-04-08.

Uppdaterad: 09 APR 2019 20:32 Skribent: Lennart Balgård

Fullbetalande medlemmar i Arboga GK spelar fritt också på Torshälla GK och Fullerö GK och för halv greenfee på Köpings GK när alla banorna har öppna sommargreener